Skakdag for 3 årgang

Torsdag d. 28/9 har eleverne i 3. klasserne på Favrdal matriklen været til skak-arrangement på Sct. Severin skole, hvor de dystede mod de andre skoler i Haderslev. Eleverne blev delt op i tre grupper, så nogle skulle spille bondeskak (begynder) og andre helt almindelig skak med alle regler. Favrdal var uden sidestykke den mest vindende skole hvad angår de fulde spil, så det var meget flot. Det var en lang dag, men eleverne klarede det godt, og humøret blev holdt højt - en dejlig flok at være afsted med. Der vil også komme indslag fra arrangementet på Haderslev kommunes hjemmeside, Ugeavisen og Jydske Vestkysten.

Fuld koncentration over skak spillet Fuld koncentration over skak spillet
    Annette Ahrenkiel -skolesekretær den 04-10-2017
    I Fjelstrup er der fokus på kartofler i uge 40. I de første to timer arbejdes der teoretisk med kartoflen og dens historie. Hvor kom kartoflen fra? Hvordan dyrkes kartofler? Hvilke sorter af kartofler findes der? Hvad kan kartofler bruges til?
    I de efterfølgende timer er der 5 forskellige værksteder, som eleverne deltager i på hold fordelt på tværs af alder. I billedkunst laves der kartoffeltryk, i madkundskab tilberedes retter med kartofler, der laves rynke-kartoffel-dukker, der er idrætsaktiviteter med kartofler, og i det sidste værksted sættes der kartoffelfælder. Det er spændende at opleve, hvad fælderne indeholder senere på dagen, og der bliver skrevet mange flotte historier om dyrefangsterne.

Vi får besøg af vores gamle elev Christoffer Kliver, som vil fortælle os om, hvordan han og hans bror selv dyrker kartofler og tjener penge på det. Det glæder vi os til.

Lisbeth Huss Malmvig

Nyt i fotoalbummet
    Klik på ikonet herunder for at se en billedserie med titlen:
    Stjerneuge 40 - 2017
    Annette Ahrenkiel -skolesekretær den 25-04-2017
    Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup er på Facebook - Kig med og giv da skolen et likeyes